Søk bare i:

Søkeord industri

Totalt 8 resultater funnet.

1. Kjøpe bolig?
(Tema/Bolig)
... gi økt risiko for vond lukt. Er det industri i nærheten, som kan tenkes å gi lukt? Det trenger ikke være store fabrikker. Det kan være en liten dumpingplass for slam, et komposteringsanlegg eller et ...
søndag 28. oktober 2012
2. Lukt i Forskningsveien 1
(Tema/Industri)
Dette foredraget handler om «lukt» i forskningsveien 1. Jeg vil trekke noen linjer fra forskningsarbeidet ved SI, Sentralinstituttet for industriell forskning, til luktevaluering som et kommersielt produkt ...
torsdag 22. oktober 2009
Lukt fra kjemiske og biologiske prosesser er ofte et problem. Det kan være lukt fra industri, avløpsanlegg, storkjøkken, fjøs, fra utedoen eller andre steder. Opp igjennom årene har det dukket opp nye ...
torsdag 22. oktober 2009
4. Kontakt
(Kontakt/kontakt)
... som å skyte spurv med kanon. Lukt kan også vaskes ut. Det handler om å bruke riktig teknologi - og det handler om å kunne bruke den tiden det krever. Industrielle problemstillinger rundt lukt handler ...
fredag 31. juli 2009
5. Lukt - fra kilde til nabo
(Tema/Industri)
En rekke industrielle prosesser er kilde til lukt. Kjennskap til egne prosesser og utslippspunkter er essensielt når lukt fra komplekse anlegg skal reduseres. Når det gjelder utslipp er det hensiktsmessig ...
søndag 26. juli 2009
Nesten all matproduksjon gir opphav til lukt, og i industriell målestokk kan lukten oppleves som svært intens. F.eks. vil lukten fra en liten grisebinge være ok for de fleste, men i industriell målestokk ...
søndag 26. juli 2009
7. Luktproblemer fra marint avfall
(Tema/Spørsmål & svar)
Hei! Jeg er går siste året på siv. ing. studier ved NTNU og skriver prosjektoppgave om fjerning og disponering av marin begroing (det være tang, sjøpøler, anmoner, blåskjell etc.) Et av områdene jeg ...
søndag 26. juli 2009
8. Lukter på kloakk på jobben
(Tema/Kort om lukt)
... på ulike typer mat og drikke - på oppdrag fra industrien og ulike forskningsprosjekter. - Det går mye i fisk, kjøtt, meieriprodukter, saft, syltetøy og juice, forteller leder for det sensoriske laboratoriumet, ...
lørdag 25. juli 2009